Mám podnikat jako OSVČ, nebo založit "eseróčko"? I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Radili jsme na idnes.cz: Mám podnikat jako OSVČ, nebo založit "eseróčko"?

Aktualizováno: 31. 7. 2023


Na začátku podnikání ale i během něj řeší mnoho podnikatelů zásadní otázku. Podnikat jako živnostník, tedy OSVČ, nebo založit raději „eseróčko“?


Podle čeho se rozhodovat a jaké plusy a minusy má každá forma podnikání, vysvětluje Šárka Pelikánová z poradenské firmy Connect Economic Group.

Celý článek si přečtěte zde:


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ, nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.

Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace

a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


10. 04. 2019


bottom of page