Podcast SníDANĚ s Šárkou: Daňové přiznání 2020 I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Daňové přiznání 2020 - Tomáš Navrátil

Aktualizováno: 24. 7. 2023

I v této epizodě si popovídáme s Tomášem Navrátilem, zkušeným daňovým poradcem a mým kolegou z Connect Economic Group. Tentokrát o podávání daňového přiznání za rok 2020.


Dokdy musíte tento rok podat daňové přiznání? V jaké formě ho můžete podat? Jak probíhá přiznání přes datovou informační schránku? Dá se znovu očekávat prodloužení odevzdání daňového přiznání? Jaký je rozdíl mezi tím, když si přiznání zpracujete sami a když Vám ho zpracuje odborník?


Podcast si můžete poslechnout zde:


Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .


O autorce:

Ing. Šárka Pelikánová

Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.

Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Daňové přiznání k dani z příjmů musí podávat většina z nás. Pro lidi je tato povinnost velká nepříjemnost - některým z toho až vyskakuje vyrážka. Pro nás je to oblíbená práce a koníček v jednom. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci zpracování daňového přiznání našim klientům poskytujeme.


Jaké zazněly dotazy?


Jak se změnili termíny pro podávání daňových přiznání k dani z příjmů fyzických a právnických osob?


Můžeme očekávat, že se prodlouží lhůta pro podávání přiznání jako minulý rok?


Za co jako daňový poradce neseš odpovědnost při zpracování daňového přiznání? Kdo ze zákona vlastně může zpracovávat a podávat daňové přiznání?


Jaké novinky nastali z hlediska daně z příjmů?


Spousta společností nyní bojuje s přežitím a počítají ztráty. V minulém roce bylo uzákoněno něco, čemu se říká lidově „loss carry back“ a mělo by to podnikatelům nyní pomoci. Mohl bys prosím vysvětlit o co se jedná a jak to mohou nyní podnikatelé v nouzi využít?


Jaké podklady si musí klient připravit pro přiznání k dani z příjmů? Jakou formou je nejlepší s klientem spolupracovat?


Pokud posluchači nestihnou podat přiznání do termínu, jaké sankce jim z toho hrozí?


Máš nějakou zábavnou historku ze zpracování daňových přiznání?


22. 03. 2021

bottom of page