Podcast SníDANĚ s Šárkou: Finanční zralost I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Finanční zralost - klíč k finanční spokojenosti - Veronika Kalátová

Aktualizováno: 24. 7. 2023

Další díl podcastu sníDANĚ s Šárkou řeší finanční gramotnost Čechů. Hovořilo se i o daních a o nutnosti seznamovat děti již v útlém věku s povinností platit je . Pozvání k rozhovoru přijala lektorka finančního vzdělávání Veronika Kalátová.



Kolik již Veronika Kalátová proškolila finančních poradců a bankéřů? V jakém stavu je podle ní dnešní finanční poradenství? Za jakou knihou Kalátová stojí? Jak rozeznat profesionála versus tzv. šmejda? Jak zastavit znalostní asymetrie mezi finančními poradci a klienty? Jak zbytečně nepřijít o peníze? Jak minimalizovat poplatky a maximalizovat zisky?


Podcast si můžete poslechnout zde:



Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová

Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ, nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jako OSVČ jste zodpovědní za správné a včasné zpracování svého účetnictví a daní. Pomáháme stovkám živnostníkům s jejich účetnictvím, podáváním daňových přiznání apod. V rámci spolupráce jim také poskytujeme odborné účetní a daňové rady, které se týkají přímo jejich podnikání. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci daňové evidence pro OSVČ našim klientům poskytujeme.


Jaké zazněly otázky?


Kdy se stane člověk finančně zralým? Čemu všemu musí rozumět?


Jaká je úroveň finanční gramotnosti v ČR? Nakolik jsme finančně zralí?


Co všechno se v ČR učíme na základních školách o financích? Kdy se vůbec poprvé setkáváme s finanční gramotností v našich životech?


K finanční gramotnosti určitě patří i povědomí o daních:

Kde a kdy se děti poprvé dozvídají o daních?


Jak máme dětem vysvětlit co to jsou daně, odvody na sociální pojištění apod?


Ve své knize mimo jiné radíte, jak se připravit na jednání s finančním poradcem. Co je nejdůležitější mít na paměti? Na co si dát pozor?


V čem máme největší mezery v rámci finanční gramotnosti?


Jak si myslíte, že se bude vyvíjet dál finanční vzdělání v ČR?


26. 07. 2021



bottom of page