Podcast SníDANĚ s Šárkou: Inflace a její vliv na mzdy I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Inflace a její vliv na mzdy a zaměstnavatele

Aktualizováno: 24. 7. 2023

Dnešní epizodu jsme společně s Ing. Filipem Krejčím, věnovali tématu, které se týká každého z nás více, než bychom chtěli - inflace. Jaké jsou naše možnosti? Kam až to povede?



Ceny se zvedají, ale vaše mzda nikoliv? Kam až povede nový trend, který má na svědomí zvyšující se cenu našich základních potřeb? Jak je na tom inflace ve vztahu k mzdám a zaměstnavatelům? Toto aktuální a závažně téma jsme otevřeli s Ing. Filipem Krejčím, vedoucím mzdového oddělení u nás v CEG. Nalezněte odpovědi na otázky, na které se nestíhá v tomto tempu odpovídat.


Podcast si můžete poslechnout zde:







Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké zazněly dotazy?


1) Jak se promítne současná inflační krize na mzdách? Na co se mají připravit zaměstnanci a na co zaměstnavatelé?

2) Co když mají některé firmy v doložkách svých zaměstnaneckých smluv, že se zaměstnancům zvyšuje každoročně inflace o průměrnou inflaci v předešlém roce?

3) Jaké typy odměn zaměstnancům lze doporučit z hlediska zdanění a odovodů na sociálním a zdravotním pojištění? (narážím na home office, stravenkový paušál,…)

4) Co je potřeba udělat z praktického hlediska když zjistím, že chci nějak přenastavit své mzdy ve firmě?

5) Jak v tomhle pomáháme v CEG? CO vše za klienta zajišťujeme?

6) Co bys doporučil podnikatelům udělat jako první?


20. 07. 2022

bottom of page