Insolvence: nový začátek I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Insolvence. Nový začátek?

Co se může stát, když se v podnikání nedaří? A má zkrachovalý podnikatel šanci znovu zkusit štěstí? V dnešní epizodě SníDANĚ s Šárkou si ujasníme pojmy jako je insolvence, bankrot, platební neschopnost, konkurz, reorganizace nebo oddlužení. Jaké jsou možnosti podnikatele, který se dostal do mezní situace, nám odhalí advokát Pavel Zuska z advokátní kanceláře OTIDEA Legal. 


Podcast si můžete poslechnout zde:




Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek.


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků v médiích. Vede oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu, a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ, nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví svým klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?

  1. Co je insolvence? Co to znamená dostat se do insolvence?

  2. Jaký je rozdíl mezi osobní a firemní insolvencí? Jsou postupy a důsledky odlišné?

  3. Jaké jsou hlavní příčiny insolvence, jak by měly firmy předcházet riziku insolvence?

  4. Jaké jsou klíčové kroky, které firma musí podniknout, když se ocitne v insolvenci?

  5. Postup insolvence

  6. Klíčové dokumenty a informace pro insolvenční řízení

  7. Jak se připravit na insolvenci

  8. Věřitelé hrají důležitou roli v insolvenci. Jakým způsobem mohou věřitelé chránit své zájmy a co mohou očekávat v průběhu insolvenčního řízení? Kde je možné přihlásit své pohledávky?

  9. Jakým způsobem se mohou majitelé firem a management postavit k insolvenci tak, aby minimalizovali negativní dopady na svou firmu a zaměstnance?

  10. Jak minimalizovat dopady insolvence?


24. 1. 2024

bottom of page