Podcast SníDANĚ s Šárkou: Mateřská a daně I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Mateřská a daně - Aneta Martinek

Aktualizováno: 24. 7. 2023

Mateřství a podnikání jsou pro spoustu lidí naprosto neoddělitelné činnosti. Aneta Martinek je spoluzakladatelka Holek z marketingu, můžete ji také znát z konferencí GrowJob, kde pracuje jako marketingová a eventová ředitelka. A v neposlední řadě je maminka krásné půlroční holčičky.




Jak si Aneta představovala mateřství a jak se realita liší od očekávání? Jak mají doma rozdělené role? Dá se to zvládnout i bez partnera? Jak Anetino nastavení rodiny vnímají její i manželovi rodiče? Jak na její situaci reagovali kolegové a klienti? Kolik práce Aneta s dítětem zvládá? Jak vypadá její běžný pracovní den? Jaká práce je s dítětem nejtěžší?


Podcast si můžete poslechnout zde:


Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .

O autorce:

Ing. Šárka Pelikánová

Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.

Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Jaké zazněly dotazy?


Představovala sis výchovu dítěte ve spojitosti s prací jinak? Nebo to vše vychází podle tvých představ?


O kolik dětí si myslíš, že bys ses dokázala během práce postarat?


Nakolik pomáhá tvůj muž? A jak on vnímá, že s dítětem pracuješ?


Jak klientům/kolegům vysvětluješ, když zrovna nejsi schopna se jim věnovat? Jsou k tobě ohleduplnější vzhledem k tvým mateřským povinnostem?


S jakými reakcemi se setkáváš z řad ostatních žen?


Jaký typ práce je s dítětem nejjednodušší vykonávat a který naopak nejtěžší?


Jako OSVČ jsi řešila otázku mateřské. Máš pocit, že to pro tebe jako živnostnici bylo složitější na ni dosáhnout a celé to zadministrovat?


Mateřskou sis užila s malou nebo jsi už při ní pracovala? Správně bys jako OSVČ neměla při čerpání mateřské vykazovat žádné příjmy. Dá se finančně toto období přežít? Jak je náročné finanční plánování pro podnikatelku před a během mateřství?


Co bys doporučila budoucím maminkám ohledně plánování si práce?


03. 03. 2021

bottom of page