Podcast SníDANĚ s Šárkou: Nemovitosti a daně I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Nemovitosti a daně - Robert Hanzl

Aktualizováno: 24. 7. 2023

Robert Hanzl je majitel firmy Next Reality, jedné z největších realitních skupin v České republice. V dnešní epizodě zodpoví mnohé otázky ohledně nemovitostí a daní.

Jak se Robertovi podařilo vybudovat jednu z největších firem v České republice? Jak je možné, že trh s realitami je stále na vzestupu i během pandemie? Jak se v realitách hledají nové tváře? Změnil se nějak realitní trh od začátku pandemie? Co všechno musí umět dobrý realitní makléř? Budou ceny nemovitostí růst i nadále?


Podcast si můžete poslechnout zde:

Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .


O autorce:

Ing. Šárka Pelikánová

Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.

Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Jsme tým odborníků, kteří Vám pomáhají s vedením účetnictví, daňovým poradenstvím, zpracováním mezd, personalistiky a se spoustou dalších záležitostí, které se týkají Vašeho podnikání. Podívejte se na další informace a služby, které pro podnikatele, firmy i neziskovky poskytujeme.


Jaké zazněly otázky?


Nemáte pocit, že je na realitním trhu tak trochu narváno? Jak se vám podařilo v tak vysoké konkurenci vybudovat více než 50 poboček?


Stále nabíráte nové a nové makléře. Jaká je vlastně fluktuace u tohoto řemesla? Jak dlouho v průměru vydrží člověk u realit?


Čím jste chtěl být jako malý? A jak se tato představa setkává s tím, čím jste se stal?


Změnil se v něčem realitní trh nebo práce realitního makléře během pandemie?


I během pandemie ceny nemovitostí stále rostou. Vyplatí se při dnešních cenách nemovitost spíše koupit nebo prodat? Budou ceny stále růst? Kde je nyní nejlepší investovat do nemovitostí v ČR?


Rozjeli jste projekt Chytře bydlím na financování družstevních bytů. Jak vás napadlo, že i jako realitka můžete fušovat do správy nemovitostí? Jste v ČR výjimkou nebo vás následují i další realitky?


Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody družstevního bydlení?


Ve vašem businessu hrály velkou roli daně z nabytí nemovitých věcí. Jak se trh po zrušení této daně v minulém roce změnil? Promítlo se zrušení daně do cen prodávaných nemovitostí?


Obracejí se na vás klienti i s pomocí ohledně daní z příjmů? Já osobně se setkávám s tím, že velké množství lidí neví, zda má nebo nemá zdaňovat příjmy z prodejů svých nemovitostí. Ptají se vás při prodejích klienti na takové otázky?


Jste nyní velmi aktivní na sociální síti Club House. V čem vnímáte její kouzlo a jaké příležitosti přináší například do Vašeho businessu?


06. 04. 2021

bottom of page