Pozdní podaní daňového přiznání: Co teď můžete udělat? I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Auto v podnikání: Průvodce světem firemních vozů a daní

Aktualizováno: 17. 7. 2023

Připojte se k nám v nové epizodě našeho podcastu s daňovým poradcem Ing. Tomášem Navrátilem a moderátorkou Ing. Šárkou Pelikánovou. Probereme otázky kolem daňových přiznání za rok 2022, včetně postupu při zmeškaném termínu podání, výhod zplnomocnění daňového poradce, sankcí za pozdní podání a specifik roku 2022. Navíc se podíváme na význam komentářů a vysvětlení od daňového poradce.



V této epizodě našeho podcastu se setkáváme s daňovým poradcem Ing. Tomášem Navrátilem a moderátorkou Ing. Šárkou Pelikánovou. Diskutujeme o otázkách týkajících se daňových přiznání za rok 2022, zejména co dělat, pokud jsme podání daňového přiznání propásli, výhody zplnomocnění daňového poradce, možné sankce za pozdní podání a specifika roku 2022 v kontextu daňových přiznání. Navíc se zabýváme významem komentářů a vysvětlení, které daňový poradce poskytuje při zpracování daňových přiznání. Připojte se k naší diskusi pro hlubší porozumění daním.


Podcast si můžete poslechnout zde:




Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek.


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?


  1. Daňové přiznání k dani z příjmů bylo potřeba podat do 2. 5. 2023. Jak postupovat, pakliže se přiznání rozhodnu podat až po tomto termínu?

  2. Kdy musím podepsat s daňovým poradcem plnou moc pro podání daňového přiznání? Jaké jsou výhody při zplnomocnění poradce?

  3. Jaké penále mi může být vyměřeno v případě, že jsem daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2022 zatím nepodala?

  4. Když zpracováváš jako daňový poradce přiznání, posíláš k tomu klientům i komentář a různá vysvětlení. Co by mělo být právě součástí takových komentářů, proč je dobré si je nechat při zpracování vypsat?

  5. Pocítil jsi v rámci zpracovávání daňových přiznání k dani z příjmů za rok 2022 nějaké specifika, které s sebou rok 2022 přinesl?

07. 06. 2023

bottom of page