Roční účetní závěrka: Chyby, odpovědnost a rady I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Roční účetní závěrka: Chyby, odpovědnost a praktické rady

Aktualizováno: 17. 7. 2023

V novém dílu našeho podcastu se společně s Ing. Šárkou Pelikánovou a hlavním účetním Ing. Filipem Krejčím zaměříme na klíčové aspekty roční účetní závěrky (RÚZ). Probereme povinné úkony, nejčastější chyby, a jaký je ideální čas pro její zpracování. Také se dotkneme specifik zpracování RÚZ pro auditované firmy a odpovědnosti za její správnost. Připojte se k nám a naučte se úspěšně navigovat světem RÚZ.


V dnešním dílu našeho podcastu se ponoříme do světa roční účetní závěrky (RÚZ). Probereme povinné úkony při její přípravě, nejčastější chyby a jak jim předejít. Podíváme se také na optimální časování pro zpracování RÚZ.


Podrobněji se zaměříme na specifika zpracování RÚZ pro auditované firmy a vysvětlíme, kdo nese odpovědnost za správnost účetní závěrky. Nakonec se dozvíte o výjimkách z povinnosti zveřejnit výkazy na obchodním rejstříku.


Bez ohledu na to, jestli jste začínající podnikatel nebo zkušený účetní, naše epizoda vám přinese klíčové postupy a tipy pro efektivní zpracování RÚZ.


Podcast si můžete poslechnout zde:




Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek.


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?


  1. Které úkony je nutné v rámci RÚZ vždy učinit? Co by si měl pohlídat každý podnikatel?

  2. Co jsou nejčastější chyby, které se v rámci RÚZ objevují?

  3. Kdy je vhodné začít pracovat na RÚZ? A kdy už je pozdě?

  4. Jaká je tvoje role jako hlavního účetního v celém procesu zpracování RÚZ?

  5. Jsou nějaká specifika při zpracování RÚZ, která se týkají auditovaných firem?

  6. Kdo zodpovídá za správnost účetní závěrky?

  7. Musí se zveřejnit výkazy na obchodní rejstřík vždy, nebo jsou pro některé firmy/organizace výjimky?


28. 06. 2023

bottom of page