Šik v práci: Udržitelná móda pro profesionální svět I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Šik v práci: Udržitelná móda pro profesionální svět

Aktualizováno: 17. 7. 2023

V dnešní epizodě podcastu vřele přivítáme Petru Kasalovou, zkušenou módní stylistku zaměřenou na udržitelnou módu. Probereme pravidla oblékání do práce, zařazení obleků do firemních nákladů a získáme tipy pro etické nakupování.



V tomto díle podcastu hostíme módní stylistku Petru Kasalovou, se kterou se zaměříme na oblékání do práce a udržitelnou módu. Petra nám prozradí pravidla oblékání do práce, možnosti zahrnutí obleků do firemních nákladů a poskytne tipy pro etické nakupování. Dále se podíváme na emoce spojené s detoxem šatníku a situace, kdy je vhodné oslovit stylistku. Připojte se k nám a zjistěte, jak se stát zodpovědnými spotřebiteli v oblasti módy.


Podcast si můžete poslechnout zde:




Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek.


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?


  1. Existují jasně daná pravidla, jak by se měli lidé oblékat do práce?

  2. Využívají tvých služeb i ženy, které hledají pracovní oblek? Takový, který by třeba i chtěly dát do svých firemních nákladů?

  3. Naše osobnost se vyvíjí, a s ní i náš módní styl. Máme pak tendence kupovat nové a nové oblečení. Jako stylistka jsi přímým svědkem toho, kolik oblečení se produkuje a jak to zatěžuje naši planetu. Jak s tímto pracovat, abychom při výměně šatníku netrpěli výčitkami?

  4. Sama jsem si objednala tvoji službu detox šatníku a upřímně se po jejím absolvování cítím taková lehčí. Jaké emoce provázejí lidi, kteří se na detox šatníku vrhnou?

  5. V jaké situaci bys rozhodně doporučila, aby se lidé nebáli oslovit módní stylistku?


05. 05. 2023

bottom of page