top of page
Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Umělá inteligence s Danou Bérovou

Přidejte se k našemu nejnovějšímu podcastu s hostem Ing. Danou Bérovou, bývalou ministryní informatiky. Diskutujeme o všudypřítomnosti a budoucnosti umělé inteligence (AI), od jejího využití ve streamování až po medicínu, a přinášíme také úvahy o potenciálních rizicích. Nenechte si ujít tuto fascinující diskuzi o světě AI.



V této epizodě podcastu jsme hovořili s bývalou ministryní informatiky, Ing. Danou Bérovou, o širokém spektru aplikací umělé inteligence (AI), včetně streamovacích služeb, autonomních vozidel a zdravotnictví. Podle paní Bérové budou nejvýznamnější přínosy AI v blízké budoucnosti v oblasti zdravotní péče a vzdělávání, i když upozornila na potenciální rizika, například využití AI pro vytvoření deepfake videí. Osobně využívá AI pro řízení svého času a domácnosti. Pro další studium AI doporučila online zdroje a MOOCs. Chcete slyšet více? Stačí zmáčknout PLAY.


Podcast si můžete poslechnout zde:




Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek.


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?


1. V dnešní době je AI známo převážně díky ChatGPT. Kde všude ale můžeme už dnes využití AI sledovat v praxi?

2. Je AI něco úplně nového, nebo tu s námi na světě už nějaký čas je?

3. V čem si myslíte, že v blízké budoucnosti bude AI pomáhat lidem nejvíce?

4. Vnímáte, že by AI mohlo být pro lidstvo nebezpečné? Z čeho bychom měli mít případně největší strach?

5. Často slýchám, že daňaři, právníci a jiní poradci jsou nejvíce ohroženou skupinou, která díky AI přijde o práci. Je tomu tak ale skutečně?

6. V čem Vám osobně AI nejvíce pomáhá? Kdy a kde ho využíváte?

7. Kde by měli lidé zajímající se o AI hledat informace? Máte konkrétní tip?


16. 08. 2023

Comments


bottom of page