Podcast SníDANĚ s Šárkou: Víno a daně | CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Víno a daně - hosté Tomáš Osička + Tomáš Pelikán

Aktualizováno: 24. 7. 2023

V této epizodě se budu bavit s Tomášem Osičkou, majitelem vinařství VERÝSEK, a Tomášem Pelikánem, majitelem e-shopu www.dejsivino.cz.

O hudbu, víno a zpěv nebude nouze :)


Jak se vinařství daří během současné krize? Jaké jsou cenové rozdíly ve vinných odrůdách? Jak probíhá finanční rozhodování ve vinařství? Co vše má na starosti vinař? Mohou česká vína konkurovat těm z Francie či Španělska?


Podcast si můžete poslechnout zde:


Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek!


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová

Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Ing. Šárka Pelikánová je majitelkou účetní a daňové kanceláře Connect Economic Group s.r.o. Již více než 7 let poskytuje profesionální služby více než 200 klientům. Vzdělává podnikatelskou komunitu v rámci svého semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele.


Každý podnikatel čas od času potřebuje poradit v oblasti daní. Náš daňový tým je tvořen odborníky, kteří se v této oblasti neustále vzdělávají a jsou zároveň velmi lidští, tudíž dokážou všechny Vaše otázky zodpovědět velmi srozumitelně. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci daňového poradenství našim klientům poskytujeme.


Jaké zazněly otázky?


Co si mohu představit pod pojmem vinař? Jaká je Vaše role přesně při vzniku vína?


Historie Vašeho rodinného vinařství začíná již u pradědečka Antonína, vinařství jste rozšířili společně s tátou až do dnešní podoby. Jak si může běžný smrtelník představit život vinařské rodiny? Je to jak v tom filmu Bobule, a nebo je realita jiná?


Jaká vína preferují Češi? Jsme vlastenci a pijeme hlavně ta česká? Umíme pít vůbec dobrá vína?


Jak se daří vinařství v období koronaviru? Cítíte nějaký dopad?


Jak vnímáte koronavirus z hlediska prodejů? O jaká vína je nyní zájem? Rozpili se Češi doma?


Sledujete při své práci i ekonomiku provozu? Podle čeho plánujete, kolik financí bude investováno do nového ročníku vína a co vlastně vyrobíte? Jak moc dopředu toto musíte řešit?


Jako majitel eshopu, které ukazatele z finančního hlediska hlídáte Vy? Určitě si umím představit, že sledujete, kolik máte „utopeno“ peněz v zásobách. Je něco dalšího?


Na které víno jste nejvíce hrdý? Jaký největší skvost máte ve svých sklepech?


Blíží se Vánoce. Stále platí, že lidé a firmy často nakupují vína jako dárky? Sledujete nějaký trend v posledních letech?


Které víno byste doporučili posluchačům, aby z vinařství VERÝSEK ochutnali teď na podzim? A které na štědrovečerní hostinu?


20. 11. 2020

bottom of page