top of page
Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Řízení neziskovky - host Jiří Pokuta, Centrum Paraple

Aktualizováno: 24. 7. 2023

Hostem tohoto dílu je Jiří Pokuta, provozní ředitel Centra Paraple. Tato nezisková organizace je obecně prospěšná společnost založená Zdeňkem Svěrákem a občanským sdružením Svaz paraplegiků. Řešíme finance v neziskových organizacích, i třeba sexualitu lidí s porušenou míchou.


Jak vypadá finanční řízení neziskové organizace? Jak Centrum Paraple prorazilo ve velké konkurenci dalších neziskovek? Jaká je nejčastější příčina, že se člověk stane handicapovaným? Zvyšuje nebo snižuje se množství lidí s porušením míchy? Jak neziskové organizace nastavují rozpočet? Jak vypadá sexuální asistence?

Jiří Pokuta mi odpověď na tyto a mnoho dalších otázek v rámci mého podcastu.


Podcast si můžete poslechnout zde:


Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek!


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová

Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Ing. Šárka Pelikánová je majitelkou účetní a daňové kanceláře Connect Economic Group s.r.o. Již více než 7 let poskytuje profesionální služby více než 200 klientům. Vzdělává podnikatelskou komunitu v rámci svého semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele.


Jsme tým odborníků, kteří Vám pomáhají s vedením účetnictví, daňovým poradenstvím, zpracováním mezd, personalistiky a se spoustou dalších záležitostí, které se týkají Vašeho podnikání. Podívejte se na další informace a služby, které pro podnikatele, firmy i neziskovky poskytujeme.


Jaké zazněly otázky?


Centrum Paraple znám již z dětství. Mám vás spojené s tváří Zdenka Svěráka. Název Vaší organizace je velmi dobře známý široké veřejnosti. Čím jste si to zasloužili? Jak jste toho dosáhli?


Jaké největší překážky nyní řeší Vaše organizace? Spíše finanční nebo organizační? Jak celá situace působí na psychiku vašich klientů?


S čím si myslíte, že nyní nejvíce válčí celý neziskový sektor?


Ráda bych nakoukla pod pokličku řízení neziskovky: Jaké finanční parametry musíte jako ředitel provozu neziskové organizace sledovat? Jaká data potřebujete mít pravidelně připravena k tomu, abyste dokázal efektivně řídit celou organizaci a zároveň jste se dokázal správně rozhodovat?


V nedávné době jste vydali knihu ANO, MŮŽEME! Ta otevřeně mluví tom, jak vypadá sexuální život lidí s poraněním míchy. Sexualita postižených lidí je pro širokou veřejnost asi velkou neznámou, ale určitě by každého z nás napadla alespoň jedna otázka v souvislosti s tímto tématem. Co vás vlastně vedlo k vydání ANO, MŮŽEME! ? Kde se tento nápad zrodil?


Kniha je také krásně ilustrována, printy z knih se dají koupit samostatně. Kam peníze z prodeje printů či knihy putují?


Jak jste se dostal k práci v Centrum paraple? Jaké to je vlastně pracovat v nestátním neziskovém sektoru?


Spolupracujete s předními českými umělci, návrháři, podporuje vás například Česká televize. Jak náročné je v dnešní době sehnat podporu z řad slavných osobností a médií? Přeci jen, neziskových organizací již v ČR existuje velké množství a konkurence je asi vysoká.


Jak mohou posluchači nyní pomoci CENTRU PARAPLE? Co opravdu potřebuje v současné chvíli?


26. 11. 2020

Comments


bottom of page