top of page
Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Jana Bhagat - flexibilní pracovní doba pro maminky? V CEG? Ano.

Aktualizováno: 17. 7. 2023

Můžete v CEG pracovat jako maminka na mateřské dovolené? Jak jde skloubit práce a děti a dostane se vám od firmy nějaké podpory? Zeptali jsme se Jany!


V CEG pracovalo maminek na mateřské hned několik, řekla byste, že je to pro ženy v této situaci běžné? Nebo je hledání práce s dětmi těžké?


Myslím si, že při prvním dítěti ani ne, ale když už mate druhé a jste delší dobu doma, tak pro dost maminek je práce na dohodu či částečný úvazek takové malé vysvobození. Neříkám, že bych doma s dětmi neměla dost práce, ale chtěla jsem zase mezi lidi. Ano, hledat práci s dětmi je těžší. Já v tomhle ohledu měla obrovské štěstí, když mě bez zkušeností vzali do CEGu a dali mi možnost zkusit něco jiného.


Jak vás v tomto ohledu CEG podpořil?


Většina žen po rodičovské nemá takové sebevědomí, jste několik let mimo „pracovní realitu” a máte zazářit na pohovoru… CEG mi dal šanci zkusit zase něco nového, od začátku jsem pocítila podporu, nikdo se ke mně neotočil zády, při každé příležitosti se dozvídám další věci. Prostě motivace k tomu být lepší a lepší zde vážně funguje.


Jak to probíhá, když například vaše dítě onemocní?


No, když onemocní moje děti tak jsem samozřejmě nervózní a hned řeším, jak si naplánovat práci, hlídání tak, aby to nepoškodilo ani moje děti ani práci, někdy nadlidský výkon. Hlídání se většinou snažíme pokrýt s manželem, ne každý chce hlídat nemocné děti. Asi by to chtělo zařídit školku v CEGu. Někdy to může být náročnější. V noci toho moc nenaspíte a práci doháníte v ranních hodinách nebo naopak ve večerních.


Dovoluje vám práce dostatek času pro vaše děti?


Ano, pracuji zatím na částečný úvazek, abych se mohla věnovat dětem a měla na ně opravdu čas.


CEG se své zaměstnance snaží co nejvíce podporovat, myslíte, že je v tom ojedinělý?


V CEGu cítíte rodinnou atmosféru, tím už je ojedinělý….


Co vidíte jako největší výhodu pro matky na mateřské ve firmě jako je CEG?


Největší výhodou pro matky na mateřské/rodičovské dovolené je, že firma CEG umožňuje flexibilní práci, samozřejmě jsou zde termíny, které se musí dodržet, ale jste „pánem svého času”. Práce musí být hotová včas, ale Vy sama se s klientem domlouváte, kdy budou chtít výstupy a vše se dá řešit. Máte čas na děti a víte, že když nemůžete přijít do práce kvůli nemoci dítěte, nikdo vám hlavu neutrhne, ale naopak kolegové pomohou, jak mohou. Navíc cítíte z vedení, že si vaši práci cení, a to fakt hřeje u srdce.


Schopnost ukočírovat naše budoucí generace je věc, které si vážíme a obdivujeme. Chápeme, že nastanou situace, které otočí váš den vzhůru nohama. Nebojte se. Vše společně zvládneme. U nás máte vždy dveře otevřené! Nečekají některé z našich pozic i na vás? My věříme, že určitě ano!


29. 9. 2022


Comments


bottom of page