5 nejdůležitějších daňových novinek v roce 2023 I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: 5 nejdůležitějších daňových novinek v roce 2023

Aktualizováno: 17. 7. 2023

Dnešní epizodu jsme společně s Ing. Tomášem Navrátilem, vedoucím daňového týmu u nás v CEG, věnovali daňovým novinkám v roce 2023. Nový rok nám přinesl mnoho změn, ale nemějte obavy. Vše vám srozumitelně vysvětlíme.



S novým rokem vám tradičně přinášíme řadu změn daňové legislativy v roce 2023. Novela, která zasáhne mnoho podnikatelů je například zákon o DPH. Bude se týkat i vás? Pro spoustu živnostníků bude výhodné využívat paušální daň. A co ty datové schránky? Jak to s nimi je? To, a mnoho dalšího si dnes společně vysvětlíme.


Podcast si můžete poslechnout zde:







Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?


1. Které novinky nás v roce 2023 čekají v oblasti DPH?

2. Velká změna přišla v oblasti paušální daně pro OSVČ. Kdo má nově nárok se k ná přihlásit?

3. Došlo ke změnám v oblasti daně z příjmů právnických osob?

4. V minulém roce jsem měla na firmu přihlášena 2 osobní auta a musela jsem za ně platit silniční daň. Budu muset i tento rok?

5. Napadá tě ještě nějaká důležitá změna, na kterou bychom neměli zapomenout?


18. 01. 2023

bottom of page