Podcast SníDANĚ s Šárkou: OSVČ a nemocenská I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: OSVČ a nemocenská - Máte na ni nárok?

Aktualizováno: 17. 7. 2023

Dnešní epizodu jsme společně s Ing. Filipem Krejčím, vedoucím mzdového týmu u nás v CEG, věnovali tématu, které se týká každého, kdo podniká jakožto OSVČ. Speciálně v těchto chřipkových měsících, kdy každého z nás snaží dostat nějaké to nachlazení.



Jste OSVČ a cítíte, že na vás něco leze? Jaké jsou vaše možnosti? Co vše vám uhradí pojištění a jaké druhy pojištění máme? Uchopte své zdraví a pojištění do svých rukou a mějte čas na zotavení. Jak na to? My to víme.


Podcast si můžete poslechnout zde:







Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?


1. Které všechny různé pojištění jako OSVČ můžeme platit a k čemu nám opravdu slouží? K čemu slouží důchodové? K čemu nemocenské? K čemu zdravotní?


2. Je u OSVC automatické, že bude platiti všechny typy pojištění? Při založení živnosti na úřadu jim s tím někdo pomůže nebo jak se k pojištění registrovat?


3. Komu bys doporučil si dobrovolně platit nemocenské pojištění? Kolik peněz OSVČ dostane při nemoci, když si platí například to minimum 147 Kč?


4. Na co by měly myslet ženy, které plánují děti a chtěli by čerpat mateřskou?


26. 10. 2022

bottom of page