Podcast SníDANĚ s Šárkou: Zdanění investic I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Zdanění investic - Ing. Tomáš Navrátil

Aktualizováno: 24. 7. 2023

I v této epizodě si povídám s Ing. Tomášem Navrátilem, zkušeným daňovým poradcem a mým kolegou z Connect Economic Group. Tentokrát o danění investic.



Jaké jsou předpoklady pro danění investic? Platí se z investic sociální a zdravotní pojištění? Jak je to s cennými papíry? Jaké jsou rozdíly mezi příjmy ze zahraničí a z České republiky? Co je to smlouva o zamezení dvojího zdanění a proč je lepší ji konzultovat? Kdy se skutečně daní příjmy z investice? Kdy může dojít k osvobození od daně?


Podcast si můžete poslechnout zde:



Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .


Každý podnikatel čas od času potřebuje poradit v oblasti daní. Náš daňový tým je tvořen odborníky, kteří se v této oblasti neustále vzdělávají a jsou zároveň velmi lidští, tudíž dokážou všechny Vaše otázky zodpovědět velmi srozumitelně. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci daňového poradenství našim klientům poskytujeme.


O autorce:

Ing. Šárka Pelikánová

Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.

Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG, a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Jaké zazněly otázky?


Jak je to s držením cenných papírů?


Příklad s českými státními dluhopisy.


Co zahraniční cenné papíry a jejich zdanění?


08. 02. 2021

bottom of page