Cesta Kačky Heckelové do světa účetnictví I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Cesta Kačky Heckelové do světa účetnictví a její první kroky v rodinné firmě CEG

Aktualizováno: 17. 7. 2023

Jmenuji se Kačka a nedávno jsem začala pracovat v CEG, rodinné účetní a daňové firmě. Ráda bych se s vámi podělila o svou cestu, která mě dovedla až sem. V tomto článku vám odpovím na několik otázek o tom, proč jsem se rozhodla věnovat se účetnictví, co mě na něm baví a jaké mám plány do budoucna.


Proč jsem se začala věnovat zrovna účetnictví a co mě na něm baví?

Po střední škole jsem pracovala v různých barech, kde jsem už tehdy přemýšlela o návratu k účetnictví. Definitivní rozhodnutí ale přišlo až s nástupem pandemie covidu-19. Na účetnictví mě fascinuje jeho různorodost, neustálé učení a to, že každý den není stejný. Zejména v klientském účetnictví je práce velmi pestrá a nabízí mnoho možností sebezdokonalení.


Co mě přivedlo do CEG?

Na inzerát CEG jsem narazila náhodou, ale ihned mě zaujal rodinný charakter firmy a možnost pokračovat v klientském účetnictví. Dalšími bonusy byly rozvojový program s Magdou, výuka angličtiny, školení zaměstnanců a příznivá lokalita.


Zkušenosti z pohovoru a zkušebního dne

Při pohovoru mě nejvíce zaskočila otázka s letadlem, kterou nebudu prozrazovat pro budoucí uchazeče o zaměstnání, ale věřte, že vám také utkví v hlavě.


První den v CEG

Můj první den v CEG proběhl hladce. Všichni zaměstnanci byli velmi přátelští a ochotní mi pomoci.


Rozvoj v CEG

Ačkoliv jsem v CEG teprve 14 dní, už jsem se naučila několik nových věcí a začala komunikovat s klienty, což jsem v minulém zaměstnání nedělala.


Plány a cíle do budoucna

V tomto roce se chci naučit spoléhat více na sebe, rozšířit své teoretické znalosti a zlepšit se v závěrkách. Mým cílem je neustále se rozvíjet, získávat nové dovednosti a posilovat své schopnosti v účetnictví.



Tato zkušenost v CEG mi ukazuje, že práce v rodinné účetní firmě mi nabízí mnoho příležitostí k rozvoji a spokojenosti. Jsem nadšená z možnosti růstu, který mi CEG poskytuje, a těším se na to, co mě čeká v budoucnosti. Doufám, že můj příběh může inspirovat ostatní, aby se rozhodli pro kariéru v účetnictví a našli si práci, která je bude naplňovat a bavit.


02. 05. 2023

bottom of page