Ondra Bajusz: První dva roky života jsem nevtipkoval I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Ondra Bajusz: První dva roky svého života jsem určitě tolik nevtipkoval

Aktualizováno: 17. 7. 2023

Tentokrát jsme v CEGu vyzpovídali našeho kolegu Ondru, který u nás zastává pozici senior účetního a dali jsme mu pár otázek na tělo. Jak by se popsal jako člověk a kolega, co se mu přihodilo během pohovoru a co ho na práci účetního baví nejvíc?


Ondro, jak byste popsal sám sebe jako člověka?


To asi úplně nedokážu, ale rád říkám, že i když nejsem nejchytřejší nebo nejlepší sportovec, alespoň jsem dobrý člověk. Co to přesně znamená asi vysvětlit nedokážu, ale snažím se chovat tak, abych se sám za sebe nemusel stydět.


A jak byste se popsal jako kolega? Jaký jste v týmu?


Jako kolega jsem celkem nekonfliktní a snažím se nezkazit žádnou legraci. Nevím, jestli v týmu jsem někým jiným než mimo tým. Ale snažím se vždy udělat co mám a když mohu, tak pomoci ostatním, ale to u nás funguje stejně u všech, takže bych řekl, že jsem jako každý jiný.


Co vám utkvělo v hlavě z pohovoru nebo zkušebního dne, když jste se hlásil do CEG?


Na pohovoru jsem stihl z testu z účetnictví vyplnit jen jeden řádek a ještě chybně. A pak zapeklitá otázka (nechci prozrazovat jaká), na kterou se mě několikrát ptala Šárka Pelikánová na pohovoru a pak i po zkušebním dni, a divila se, že na ni nedokážu odpovědět. Tak snad tu odpověď brzy zjistím.


Ve volném čase hrajete závodně volejbal. Proč zrovna tento sport? Jaké úspěchy jste v něm zatím zaznamenal?


Na volejbal mě přivedl starší bratr a nějak mě to chytlo. Největší výhodou je kolektiv, díky kterému tam člověk vlastně chodí. Úspěchy jsem moc nezaznamenával, ale o tom to nikdy nebylo. Pár vítězství bylo na mezinárodních turnajích za vysokou školu, kde jsme reprezentovali různě po Evropě, ale tam to také nebylo úplně o tom volejbalu, ale hlavně o partě.


V kanclu jste známý pro svůj osobitý smysl pro humor. Byl jste vždycky takový vtipálek?


Určitě ne. První dva roky svého života jsem určitě tolik nevtipkoval. A obecně jsem dříve býval spíše tichý introvert. Nyní tím humorem trochu odbourávám svoji stydlivost. Jedu spíše na kvantitu než na kvalitu, ale občas se nějaký vtípek povede.


Co vás na práci v účetnictví a CEG baví nejvíc?


Vždycky mě potěší, když se po celém dni účtování podívám na finální účet a ten sedí na haléř. Ale obecně je na práci v kolektivu CEG super, že si všichni spolu rozumí. A když se blíží uzávěrka a člověk sedí do půlnoci v práci, tak si může být jistý, že ho v tom kolegové nenechají a sedí tam do půlnoci také.


Staňte se součástí našeho týmu. U nás máte vždy dveře otevřené! Nečekají některé z našich pozic i na vás? My věříme, že určitě ano!


21. 02. 2023

bottom of page