Podcast SníDANĚ s Šárkou: Automatizace+networking I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Automatizace účetnictví + networking

Aktualizováno: 24. 7. 2023

V dnešním díle podcastu sníDANĚ s Šárkou se dozvíme nejen o automatizaci procesů v účetnictví, ale také o networkingu, kterým nás provede majitelka Business Friends Romana Křížová.



Jdete s dobou a chcete v účetnictví využívat nejmodernější technologie? Tak to byste měli zajímat o automatizaci a robotizaci procesů, nejen v účetnictví a daních.


Chcete být zároveň úspěšní v networkingu? Nevíte co vás na takovém networkingu může čekat? Všechna tato témata jsem rozebrala s majitelkou společnosti Handybot a Business Friends Romanou Křížovou.


Podcast si můžete poslechnout zde:


Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek .


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.

Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace

a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké zazněly dotazy?


1) Ráda bych se hned na začátku Romano zeptala, kde se vzala myšlenka začít automatizovat procesy? Co bylo tím hlavním podnětem?

2) Proč jste se ihned od začátku zaměřili na účetní a advokátní kanceláře?

3) Co vše dnes už nemusí podnikatelé řešit manuálně? Kde všude robot pomáhá? Kolik času a peněz je schopný ušetřit? Který robot je nejoblíbenější?

4) Kam předpokládáš, že se bude dál ubírat automatizace? Co vše může být v horizontu 3 let automatizováno, co bychom dnes třeba ani nečekali?

5) Jsi velmi úspěšná nejen v automatizaci procesů, ale také v networkingu. Celkově bych řekla, že na co sáhneš, to se daří. Jaké to je organizovat a pořádat podnikatelské kluby v době covidové?

6) Co vše networking v dnešní době podnikatelům přináší?

7) Jakou atmosféru mohou podnikatelé na Business Friends čekat?


21. 02. 2022



bottom of page