Podcast: Jak získat hypotéku jako podnikatel? I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Jak získat hypotéku jako podnikatel?

Aktualizováno: 17. 7. 2023

V dnešní epizodě jsme se společně s Ing. Jakubem Rotreklem, PhD., hypotečním specialistou, věnovali tématu, které se dotýká každého podnikatele - jak získat hypotéku? Jsou podnikatelé zvýhodňováni? Pojďme se na to podívat.



Jak je na tom aktuální trh s nemovitostmi? Kdo si bere častěji hypotéku? Zaměstnanci nebo podnikatelé? Je rozdíl z pohledu banky mezi OSVČ a s. r. o.? Je hypotéka dostupnější pro podnikatele? Jsou obory, kterým vyjde banka více vstříc? Je možné vycházet pouze z obratu na účtě nebo úplně vynechat daňové přiznání? Do jak daleké minulosti kouká banka při posuzování? Je možné si vzít hypotéku i na kanceláře? Je lepší nejdříve hledat nemovitost, nebo zřizovat hypotéku?


Podcast si můžete poslechnout zde:







Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek.


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?


  1. Hypoteční trh v posledním roce prodělal naprostý zvrat. Existují statistiky, zda o hypotéky přestali více žádat podnikatelé či zaměstnanci?

  2. Má i podnikatel šanci získat hypotéku? A co může z takové hypotéky financovat, jenom bydlení, nebo třeba i své kanceláře?

  3. Z čeho vypočítávají banky příjem podnikatelů? Pouze z daňového přiznání, nebo jsou i jiné šance?

  4. Jsou některé obory podnikání zvýhodňovány bankami?

  5. Kdy by měl začít podnikatel řešit čerpání hypotéky? Je již pozdě, když se obrátí na hypotečního specialistu při výběru nové nemovitosti?

  6. Existují i hypotéky pro firmy? Jaké podmínky pak banky nastavují firmám?

22. 03. 2023

bottom of page