Kybernetická bezpečnost: Chráníte svá data dostatečně? I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Kybernetická bezpečnost: Chráníte svá data dostatečně?

Aktualizováno: 17. 7. 2023

Poslechněte si náš nejnovější podcast, kde host, Ing. Petr Pilin, majitel společnosti iPodniku, s námi sdílí své zkušenosti a rady z oblasti kybernetické bezpečnosti. Probereme aktuální hrozby, implementaci obranných nástrojů a důležitost odborného školení. Připojte se k nám a zjistěte, jak efektivně chránit svůj podnik v digitálním světě.



Připojte se k nám v našem nejnovějším podcastu, kde hostem je Ing. Petr Pilin, majitel a jednatel společnosti iPodniku. Společně se ponoříme do světa kybernetické bezpečnosti a probereme aktuální hrozby, které by měly být na našem radaru, základní nástroje pro obranu a čas potřebný k jejich implementaci. Diskutujeme o tom, kdo by měl být ve firmě proškolen v otázkách kybernetické bezpečnosti, jaké procesy by měl přebírat odborník a kde si ještě vystačíme sami. Ing. Pilin s námi také sdílí své zkušenosti s útokem na data firmy a radí, jak se v takové situaci zachovat. Připojte se a zjistěte, jak lépe chránit svůj podnik v digitálním světě.


Podcast si můžete poslechnout zde:




Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek.


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?


  1. Jaké jsou v současné době největší hrozby, kterých bychom se z hlediska kybernetické bezpečnosti měli obávat?

  2. Které základní nástroje bychom měli v rámci kybernetické bezpečnosti využívat?

  3. Jak dlouho trvá implementace základních nástrojů pro kybernetickou bezpečnost?

  4. Kdo všechno by měl být proškolen v rámci kybernetické bezpečnosti ve firmě?

  5. Na které procesy v zavádění kybernetické bezpečnosti už bychom si měli přizvat odborníka a na co si ještě vystačíme sami?

  6. Zažil jsi ve své praxi případ, kdy došlo k útoku na data firmy? Jak se zachovat v takové situaci?


04. 07. 2023

bottom of page