Program Antivirus pro zaměstnavatele prodloužen I CEG
top of page
  • Obrázek autoraKvěta Tůmová

Program Antivirus pro zaměstnavatele je prodloužen do 28. 2. 2021

Aktualizováno: 24. 7. 2023

Původně vláda slibovala zavedení tzv. kurzarbeitu do konce nového roku. Nakonec se rozhodli pro prodloužení stávajícího programu Antivirus. Co to pro žadatele znamená se dozvíte v našem krátkém článku od vedoucí mzdového oddělení v CEG Ing. Květy Tůmové.



Program Antvirus pro zaměstnavatele (režim A, režim A Plus a režim B), který byl vládou již několikrát prodloužen, je nyní z důvodu nepříznivé epidemické situace prodloužen i do příštího roku, a to až do 28.2.2021. Důvodem prodloužení programu Antivirus je zdržení legislativního procesu novely zákona o zaměstnanosti, která zavádí tzv. kurzarbeit, který měl na program Antivirus přímo navázat již od 1.1.2021. Aby Česká republika i v roce 2021 disponovala nástrojem na podporu udržení pracovních míst, schválila vláda do konce února 2021 prodloužení programu Antivirus.


Zaměstnavatelům tedy budou refundovány náklady na výplaty náhrad mezd zaměstnanců za dobu trvání překážek v práci i v následujícím roce. Parametry současného nastavení programu Antivirus zůstávají pro rok 2021 stejné jako v roce 2020.


Mzdy, personalistika a povinné odvody se pořád mění. Náš mzdový tým neustále sleduje aktuální vývoj legislativy a je připraven Vám poradit s každou Vaší otázkou, případně Vám rádi zpracujeme Vaše mzdy. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci mzdového účetnictví našim klientům poskytujeme.


Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek!


O autorce:

Ing. Květa Tůmová

Vedoucí mzdového oddělení Connect Economic Group

Květa se svým týmem zpracovává mzdy pro tisícovky zaměstnanců. Dokáže podnikatelům poradit také v oblasti získání dotací na zaměstnance. V našem týmu je specialistkou na zpracování mezd pro osoby se zdravotním postižením. Přednáší a vede naše semináře a Kurzy mzdového účetnictví.


04. 01. 2021


bottom of page