Rozhovor pro BPW: Rodinná firma CEG I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Rozhovor pro BPW: Rodinná firma CEG

Aktualizováno: 25. 7. 2023



Pro ty z vás, kteří mě ještě neznají, bych se ráda představila.

Jsem Šárka Pelikánová, daňová specialistka, a jsem členkou Business and Professional Women CR, kterým jsem s radostí odpověděla na důležité otázky, které ženy ve vedení silných firem řeší každý den.

Společně se svou mámou Ing. Annou Pelikánovou, odbornicí na účetnictví a daně neziskových organizací, již 8 let řídím naši účetní a daňovou kancelář Connect Economic Group a tým 17 odborníků v tomto oboru.

Jako každá firma řešíme, jak poskytovat naše služby v nejvyšší kvalitě a jak investovat vydělané finance do našich zaměstnanců, prostor a rozšíření našich služeb.

Rodina ve vedení firmy skrývá svá úskalí a zároveň přináší mnoho podpory a porozumění, především v časech krize - to jsme zjistily především v tomto roce, kdy přišel covid-19 a nikdo nebyl připraven na takovou situaci.

Jakmile jsme se z prvotního šoku otřepaly, uchopily jsme ji za správný konec a udělaly z ní příležitost, jak pomoci podnikatelům v celé ČR - prostřednictvím našich webinářů, odborných článků a odpovědí na jejich dotazy.

Zdraví, Šárka


Jako OSVČ jste zodpovědní za správné a včasné zpracování svého účetnictví a daní. Pomáháme stovkám živnostníkům s jejich účetnictvím, podáváním daňových přiznání apod. V rámci spolupráce jim také poskytujeme odborné účetní a daňové rady, které se týkají přímo jejich podnikání. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci daňové evidence pro OSVČ našim klientům poskytujeme.


Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek!


O autorce:

Ing. Šárka Pelikánová

Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.

Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG, a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


09. 09. 2020

bottom of page