Naši lidé: Jan Vedral - daňový specialista I CEG
top of page
  • Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Naši lidé: Ing. Jan Vedral - daňový specialista

Aktualizováno: 31. 7. 2023


Jan Vedral - daňový specialista

1. Co Vás přivedlo k této práci – daňového specialisty?

Vzhledem k tomu, že můj táta i jeho táta byli absolventi VŠE v Praze a odmalička mě bavilo pracovat s penězi v nejrůznějších formách, měl jsem víceméně dopředu nalinkovanou studijní dráhu, kterou jsem i následoval. 2. Čeho si nejvíce vážíte na spolupráci s našimi klienty?

Na našich klientech si vážím toho, že se vůbec odhodlali podnikat v tomto prostředí, kdy po nich státní správa jde jak po "lovné zvěři". Člověk pro to musí mít hodně odvahy a silné nervy. Zároveň mě klienti neustále překvapují svými kreativními nápady ohledně činností podnikání. Když pak navíc tento klient si váží naší práce, uvědomuje si, že účetnictví a daním se nemůže věnovat každý ňouma a má zájem mít tuto agendu v pořádku, jsou postaveny dobré základy pro příjemnou a úspěšnou spolupráci. 3. Proč jste se specializoval právě na oblast daní?

Na VŠE mě tato oblast zaujala, je to taková „menší právničina“. Velmi se uplatňuje logika a porozumění textu, zároveň mě baví hledat řešení situací. Když jsem se rozhodoval jakým směrem se zaměřit, vzpomněl jsem si na vyprávění táty o daňových poradcích, kteří byli velmi ceněni, jelikož dokázali firmám ušetřit nemalé peníze. Soubor těchto skutečností mě vedl k rozhodnutí pro studium oboru daní na VŠE.


4. Co Vás baví na práci v CEG?

Na účetnictví v CEG mě baví to, že jsem jako mistr, který tvoří své umělecké dilo z nekonečného množství dat a čísel, aby nakonec vše do sebe zapadlo a bylo křišťálově čistým odrazem firmy.


Jsme tým skutečných odborníků v oblasti účetnictví, daní a mezd. Neustále se vzděláváme ve svém oboru a pořádáme školení pro širokou veřejnost. Chcete se přidat k našemu týmu? Podívejte se, jaké pracovní pozice máme aktuálně vypsané, a přidejte se k nám.


25. 11. 2019

bottom of page